wedstrijd tussen social media en google

Social media versus Google

Deze uitspraak zag ik in een boek. En is echt goed gevonden. Het geeft de (wed-)strijd aan tussen social media en Google.

Social media komen en gaan

Google zal altijd blijven bestaan

Oké hier moet misschien even iets uitgelegd worden. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind social media geweldig. Het is niet voor niets dat ik het met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers doe. Je social media beheer uitbesteden geeft hen rust. En… mits goed ingezet kun je er ook veel mee bereiken. Het moet gewoonweg een vast onderdeel zijn van je communicatiestrategie, daar is geen twijfel over mogelijk.

Maar social media heeft nog meer doelen. Het zorgt voor veel mensen en bedrijven voor een stukje gezelligheid. Een stukje interactie en verbinding met familie, vrienden, collega’s en de potentiële doelgroep.

Social media is vluchtig

Wat met de uitspraak echter bedoeld wordt, is dat social media vluchtig zijn. Plaatsje een bericht op een social media kanaal zoals LinkedIn, Facebook, Instgram of Tiktok dan is deze binnen no-time weer verdwenen in de tijdlijn van je publiek. Sterker nog, door de algoritmes is het sowieso de vraag hoeveel mensen je bericht zullen zien.

Met Google is dat anders. Daar kun je meer mee opbouwen. Dat wil zeggen op de langere termijn. Wanneer je een website goed inricht, leuke blogs hebt en eventueel adverteert, zul je langer effect zien van je inspanningen. Neem bijvoorbeeld een blog. Wanneer deze goed geschreven is, waardevol is, geoptimaliseerd is voor de zoekmachine dan kan deze tot jaren na dato effect hebben. Hoe fijn is dat. Door waarde te bieden trek je potentiële klanten naar je website. Daarna is het natuurlijk belangrijk om ze verder te bedienen met je aanbod en om te zetten in een converterende klant.

Ideeën voor jouw bedrijf

Benieuwd naar mijn ideeën voor jouw bedrijf?
Neem maar even contact op. Ik vertel het je graag.