lap de regels aan je laars

De regels aan je laars lappen

Lap de regels aan je laars. Het is de titel van een artikel op Frankwatching. Nou, daar wilde ik meer van weten.

Bij het maken van content houd ik inderdaad ook meestal een aantal ‘regels’ in acht. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen, dat het altijd perse nodig is.

Zo hoeft content niet altijd direct resultaat op te leveren. Dat is niet reëel en niet haalbaar. Soms heb je gewoon contact met je klant, potentiële klant. Je plaatst een bericht en iemand leest dat, niet meer niet minder. Vergelijk het met een folder die je huis-aan-huis verspreid, soms koopt iemand iets daaruit, soms niet.

Zo hoef je niet alleen maar snelle content te maken. Het is een feit dat de aandachtsspanne van ons de laatste tiental jaren korter is geworden, maar dat is niet hetzelfde als helemaal geen concentratie meer hebben. Als je artikel interessant genoeg is, maakt het voor de lezer niet uit wanneer deze wat langer is.

En zo hoef je niet altijd consistent te zijn. Van die vaste dagen, maandag is vraagdag, dinsdag is videodag, donderdag is blogdag etc. Ja, het kan houvast geven aan je vaste fans voor het geval ze niet kunnen onthouden welke dag het is ;), maar het ook een beetje saai. Zorg gewoon voor afwisseling, dat wordt zeker gewaardeerd.

Het hele artikel is hier te lezen. Een aanrader.