Het kan soms een wirwar van informatie zijn wanneer je met SEO strategie bezig gaat. De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Oké, wat houdt het nu eigenlijk in?
Stel je hebt een website. Deze staat online op het wereldwijde web en kan door iedereen bezocht worden. Maar gebeurt dat ook? Komen er wel bezoekers op die website terecht? En vinden ze dan ook wat ze hadden verwacht, of niet?
Optimaliseren door de juiste zoekwoorden te gebruiken
Door de juiste zoekwoorden te kennen en gebruiken kun je er voor zorgen dat er meer, maar ook de juiste bezoekers op een website terecht komen. Je kunt de juiste zoekwoorden vinden door onderzoek te doen. Er zijn ook verschillende tools die daarbij kunnen helpen zoals de Keyword Tool. Wanneer je dan een lijst(-je) met zoekwoorden hebt, dan is het belangrijk om deze in je titels en teksten te verwerken. Zorg er echter wel voor dat alles leesbaar blijft. Dus overdrijf niet door je tekst helemaal vol te proppen met bepaalde termen. Daar wordt het niet beter van, sterker nog het is gewoon lelijk.
Interne en externe links
Met een goede tekst wil je juist waarde bieden. Dat betekent dat je zoveel mogelijk kennis deelt en informatie geeft. Om een tekst behapbaar te houden, kun je voor uitgebreide informatie verwijzen naar andere teksten. Dat kan op je eigen website zijn, maar dat kan ook op een andere website zijn. Verwijzingen binnen je eigen website noemen we interne links, verwijzingen naar andere websites noemen we, je raad het al, externe links. Beide type links dragen bij aan een goede vindbaarheid van je eigen tekst. Je krijgt er van Google zelfs extra punten voor :).
Vul de meta-informatie in
Nog een plek waar je handig gebruik kunt maken van belangrijke zoekwoorden; je meta-informatie.
Dit zijn die paar regels tekst die Google toont in de zoekresultaten. Door jouw zoekwoorden hierin te plaatsen, creëer je herkenning bij je potentiële websitebezoeker. Voor WordPress website is Yoast een hele handige plugin om je meta-informatie in te vullen. Maak de beschrijving in ieder geval zo aantrekkelijk mogelijk, dus met een heldere call-to-action.
De beste SEO strategie: zorg voor inhoud
Tenslotte een laatste, maar zeker niet onbelangrijke tip. Zorg voor inhoud. Er wordt tegenwoordig heel veel content online geplaatst. De meeste uitgebreide teksten, productbeschrijvingen en blogs komen voorbij, maar zorg dat je inhoudelijk echt iets te bieden hebt. Dus geen tekst om maar een tekst te hebben. Je maakt iets voor je websitebezoekers niet voor je score in de de zoekmachines!
Wil je meer tips specifiek voor jouw website? Neem dan gerust even contact met mij op!