Wat is een Over ons pagina?

Wie Google Analytics heeft ge├»nstalleerd, zal zien dat de ‘Over ons’ pagina vaak de meest bezochte pagina van de website is. Hoe kan dat? Nou simpel, de bezoeker wil weten wie je bent. Zeker als hij of zij je nog niet kent.

De ‘Over ons’ pagina is dan ook een uitgelezen plek om jezelf voor te stellen. Iets over de achtergrond, geschiedenis en wat je drijft. Het is ook een mooie plek voor de visie en de missie. Laat jezelf zien (letterlijk met een profielfoto) en geef het een persoonlijke touche. Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven.

het gaat niet om jou

Daarna maak je de vertaalslag naar je bezoeker. Verplaats je in de wereld van de lezer. Die wil graag weten wat hij aan jou heeft. Waarom zou hij voor jou kiezen? Laat weten wat jouw onderscheidend vermogen is. Wat maakt jouw product perfect, wat maakt jouw dienst uniek? Hoewel de titel anders zou vermoeden, gaat een over Over ons pagina niet alleen over jou. Het gaat erom dat je duidelijk maakt wat je de bezoeker te bieden hebt. Welk probleem los je voor hem/ haar op.

En last but not least, plaats ook hier weer een duidelijke call-to-action.